Koos als radio zendamateur
Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in techniek, dat dit nu nog zo is blijkt onder andere uit mijn huidige hobby’s. De hobby als radio zendamateur is pas echt begonnen, ondanks de interesse, toen ik een van mijn zwagers heb leren kennen.
Die is radio-zendamateur, niet op de 27 Mc, maar met een machtiging om op de 2 mtr. band en hoger verbindingen en experimenten te mogen uitvoeren. Na nader kennis te hebben gemaakt met deze hobby heb ik besloten om ook examen te gaan doen om mijn D licentie te behalen. Toen ik die behaald had kwam de aandrang om de C licentie en na het morse examen met goed gevolg te hebben afgelegd de A machtiging te hebben gehaald. Zoals met veel hobby’s zijn er ook in deze hobby up en down’s, de radio hobby staat niet allen bij mij maar bij veel amateurs op een laag pitje. Toch heb ik heel veel leuke experimenten gedaan, zoals vanuit Zwitserland, met 2 draadjes op de grond een verbinding maken met de Falckland eilanden, De vele experimenten in de beginjaren van de packet radio, dat was allemaal rond 1985.
Tegenwoordig ben ik veelal QRV wanneer ik op de treinenzolder aan het hobby’en ben en luister dan naar de lokale frequenties, van zenden komt niet veel omdat ik meestal al iets in mijn handen heb.
Ook zijn wij al sinds 1980 jaarlijkse bezoeker van de radiokampweek op camping de Jutberg in Laag Soeren.
Van het begin van mijn radiohobby ben ik lid van de Veron, één van de landelijke verenigingen voor radiozendamateurs.