Aan het eind van de jaren ’80 werd er erg veel aandacht gegeven aan het werken met Fimo klei. Op de creativiteitsbeurzen die we toen samen bezochten waren veel mensen die met Fimo klei aan het werk waren al dan niet voor de hobby dan wel het geven van workshops. Door een kennis ben ik destijds gewezen op iemand die in haar vrije tijd ook workshops gaf met Fimo klei.
Ik ben daar naar toe gegaan en heb verscheidene jaren met veel plezier mijn creatieve uitspattingen losgelaten op de Fimo klei. Nadeel van het werken met Fimo klei was dat het om een blijvend resultaat te behalen de creatie altijd gebakken moet worden.
Tijdens een workshop werd ik in contact gebracht met koud porselein.
Koud porselein is een materiaal op natuurlijke basis, één van de  ingrediënten die worden toegepast bij de fabricage van koud porselein is maïzena.
Voordelen van koud porselein zijn dat je zelf de kleur kan bepalen door het bijmengen van olieverf, het is makkelijk verwerkbaar en het droogt in de lucht. Dit drogen is ook enerzijds een nadeel want als je te lang met het materiaal bezig bent gaat het drogingsproces al beginnen, echter door water en handcrème toe te voegen kan het materiaal weer soepel gehouden worden.
Onderstaand een weergave van een deel van mijn werken:
Fimo klei en koud porselein