Onze oldtimer de VW Kever
Als kind zijnde ging ik met mijn ouders meestal 3 dagen per jaar met vakantie, voor die periode huurde mijn ouders een personenauto bij verhuurbedrijf Snijders in de Hoofdstraat in Leiderdorp.
Zoals je zult begrijpen liggen daar mijn roots voor de voorliefde van de VW kever, want wij gingen met een echte Volkswagen Kever op vakantie. Een anekdote is dat we eens zonder benzine kwamen terwijl mijn vader zeker wist dat hij met een volle tank van huis gegaan was. De Wegenwacht werd erbij gehaald en die wees mijn vader op de handbediende benzinekraan onder in bij het gaspedaal. Naar later bleek had mijn moeder zonder dat ze het zelf wist tegen de kraan aangezeten en die was in de verkeerde stand terechtgekomen. Mijn vaste plek in de Kever was in de kattenbak, zoals de ruimte boven de motor, achter de achterbank werd genoemd. De eerste jaren was er zelfs een bedje in opgemaakt zodat ik onderweg kon slapen als ik moe was. Later had mijn vader een auto van het bedrijf een T1 volkswagenbus, toen ik 18 jaar werd mocht ik in die auto een stukje rijden, ik kan me dat herinneren als de dag van gisteren. De bus was een personenuitvoering van 1963, waarbij om de werkzaamheden te kunnen uitvoer de tussen-bank en de achterste-bank werd verwijderd en als we met vakantie gingen weer werden teruggeplaatst.   Aangezien de T1 eigendom was van het familiebedrijf waar mijn ouders bij werkte moest na het zeer plotseling overlijden van mijn vader in 1971 de bus afgevoerd worden nadat hij ruim 2 jaar had stilgestaan. Toen had ik al zoiets dat mag niet gebeuren, maar mijn invloed was van ondergeschikt belang en de bus werd naar de sloperij gesleept om daar te worden gesloopt. Nu nog zeg ik dat het zonde is.
Verder heb ik altijd aangegeven dat wanneer ik de mogelijkheid had om een oldtimer Kever te bemachtigen dat ik dat ook zou doen. In oktober 2003 zijn we overgegaan tot de aanschaf van onze eigen Kever, een mooie 1300 uit bouwjaar 1966 - 67 dus het laatste jaar met de liggende koplampen en 6 volt. Het is een overgangstype dus enkele dingen zoals nummerplaatverlichting en deurgrepen zijn al van het volgende productiejaar. De Kever is in redelijke goede staat en werd na een eigen controle direct goedgekeurd door de RDW, ze is oorspronkelijk Zweeds en moest de invoerkeuring doorstaan, om zo maar te zeggen glansrijk. Spoedig was het Nederlandse kenteken binnen en mocht ik er de straat mee op. Op de bekende plekken was roest vorming aanwezig, bij nader onderzoek bleek het hier toch echt wel om zeer zware roest vorming te gaan. Op advies heb ik nieuwe schermen bestelt en deze eerst op maat gemaakt. De schermen zijn ondertussen gespoten in de juiste kleur, we hebben ook een nieuw tapijt aangeschaft, dat is een volgende stap. Op de volgende pagina staan foto’s van de restauratie.
Om wat info te krijgen over het gebeuren van de oldtimer Kevers ben ik lid geworden van de Keverclub Nederland.