Koos en zijn modelspoor
In de tijd dat ik jong was, was het de gewoonte dat je voor je verjaardag als jongen zijnde of een Meccano doos kreeg of een elektrische trein. Nu je zult het begrijpen voor mij is de keuze gemaakt om een elektrische trein aan mij te geven. Ik ben mijn ouders nog altijd dankbaar hiervoor, want nog steeds ben ik met de het modelspoorvirus besmet.
In mijn jeugdtijd waren er nog geen DS-en, Wii-s of XBOX-en, ik ben nog uit de tijd dat je geleerd werd om iets met je handen te maken en je eigen creativiteit te ontplooien. Dat dit ooit de grondslag is geweest voor mijn technische vaardigheden en opleidingen had niemand toen kunnen bedenken.

Mijn eerste set die ik kreeg was van Märklin met de alom bekende BR89, dat dit de basis is geweest voor mijn huidige collectie hadden mijn ouders niet durven dromen.
Na ons huwelijk kreeg ik een “eigen” zoldervloer tot mijn beschikking en zou gaan beginnen met de aanleg van mijn droom een vaste modelspoorbaan. Door studie en de verdere afbouw van onze woning is dit nooit zover gekomen.
Na zeven jaar zijn we verhuisd naar onze huidige woning en daar ben ik nu bezig aan mijn 3e modelspoorbaan. Aangezien ik techneut ben, ben ik met de eerste 2 modelspoorbanen nooit verder gekomen dan technisch perfect werkende computergestuurde modelspoorbanen . Ondanks dat ik consessies moet doen aan het aantal treinen wat op de modelspoorbaan staat, ben ik nu zover dat ik met de huidige opstelling verder zal gaan inclusief de aankleding.
Op het moment dat ik dit schrijf ben ik na 3 winters zover dat de eerste 2 lagen gereed zijn, van deze beide lagen komt slechts een heel klein gedeelte in het zicht. Op de onderste laag zijn 2 schaduwstations gemaakt met de mogelijkheid om van 2 zijden te worden in- en uitgereden, hiermee creëer ik de mogelijkheid dat door het random rijden van de treinen niet voorspeld kan worden waar een treinsamenstelling weer te voorschijn zal komen. Op de tussenlaag bevinden zich verdekt 2 keer 2 inhaalsporen en rijden de trams en het Fallercarsystem.
Het is voor de tram en het carsystem ook de bedoeling dat deze volledig worden opgenomen in de modelbaanautomatisering.
De opbouw
Terug naar de keuzepagina.
Onderstaande links verwijzen naar de bijbehorende pagina’s